Първоначално публикувано от bobi1997
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщениеСправих се свалих я, но сега ме интересува тая греда отпред на която се държи бронята може ли да се сменя?
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеПропуснали сте 4-те болта отдолу.при следващата дисекция отпред ще си я сваля
Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex
Comment
-
-------------------------------
ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV -EX
ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++
Comment
-
Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщениеСправих се свалих я, но сега ме интересува тая греда отпред на която се държи бронята може ли да се сменя?(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщениеМоже и даже се продават нови. Ама демонтажа ще е малко хамалогия-------------------------------
ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV -EX
ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++
Comment
-
Здравейте, вчера свалих предните тонколони на моята 146-ца, бяха си оригиналните. Можете ли евентуално да ми кажете кое е + и кое - (минус), на кабелите или клемите. Имам оригинални от голф 3 , в идеално състояние и ще слагам тях, там също обаче няма посока..
Comment
-
Не ми е ясно защо е необходима подобна интервенция. Електрическият поляритет в случая няма значение, важен е акустичният. В смисъл - въртите клемите до постигане на максимални ниски. Малко "пипкава" работа, но след като сменяте оригиналните говорители - неизбежна. Това в случай че "гоним" добър звук. Ако не - както и да ги вържете, все тая.
За колегите с говорители, чийто еластично окакване е "изгнило" - продава се 7" "гофрета", която с малко усърдие и упоритост прави говорителите "нови".Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеНе ми е ясно защо е необходима подобна интервенция. Електрическият поляритет в случая няма значение, важен е акустичният. В смисъл - въртите клемите до постигане на максимални ниски. Малко "пипкава" работа, но след като сменяте оригиналните говорители - неизбежна. Това в случай че "гоним" добър звук. Ако не - както и да ги вържете, все тая.
За колегите с говорители, чийто еластично окакване е "изгнило" - продава се 7" "гофрета", която с малко усърдие и упоритост прави говорителите "нови".(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Имам предвид меката връзка м/у мембраната и корпусът на високоговорителят. Те са 2, едната при малкият диаметър на конусът, другата при големият. Тая при големият в нашият случай е проблемна, разпада се и говорителят започва да "дрънчи" и няма ниски. Продават ги обаче като резервни части, Във Варна ги има в бившият магазин "Електрон"(до джамията в центъра). Снимка......не ми мина през ума да правя. Мога да снимам възстановен говорител евентуално, ама....Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеИмам предвид меката връзка м/у мембраната и корпусът на високоговорителят. Те са 2, едната при малкият диаметър на конусът, другата при големият. Тая при големият в нашият случай е проблемна, разпада се и говорителят започва да "дрънчи" и няма ниски. Продават ги обаче като резервни части, Във Варна ги има в бившият магазин "Електрон"(до джамията в центъра). Снимка......не ми мина през ума да правя. Мога да снимам възстановен говорител евентуално, ама....(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
-
Мисълта ми беше, че поне нали са различни от страничните огледала назад и дали няма някаква разлика...но ти си вторият човек, който ми казва, че са еднаква така, че явно са...Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex
Comment
Comment