Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщение
    Аз имах известна борба с нея преди време. Значи първо се сваля маската между фаровете, тя е на два шестограма. Под нея имаш 2 болта 13ки бяха май, които държат бронята към гредата - махаш ги и тях. Отстрани е хваната към двата подкалника с щипки или рапидки (зависи...), както и има два яки водача от двете страни, от които трябва да се издърпа. Но след тия опреации пак отказваше да излиза, а ме беше страх да напъвам да не потроша нещо, та се оправих и без сваляне на бронята.

Но нека някой колега, който е довеждал операцията до край за разлика от мене да каже...
    Пропуснали сте 4-те болта отдолу.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
      Справих се свалих я, но сега ме интересува тая греда отпред на която се държи бронята може ли да се сменя?
      Ами не съм я свалял бронята както стана ясно, но би трябвало гредата да си е стандартно хваната с болтове към рогчетата и да може да си я смениш..?

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Пропуснали сте 4-те болта отдолу.
      Даа явно това е бил проблема. Малко бързах тогава и въобще не залягах да търся защо не излиза. Мерси все пак при следващата дисекция отпред ще си я сваля
      Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
      Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

• http://m.ebay.com/itm/Black-Universa...015?nav=SEARCH
        Решение..
        -------------------------------
        ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
        ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
          Справих се свалих я, но сега ме интересува тая греда отпред на която се държи бронята може ли да се сменя?
          Може и даже се продават нови. Ама демонтажа ще е малко хамалогия
          (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
            Може и даже се продават нови. Ама демонтажа ще е малко хамалогия
            Ясно, но явно е мн сложно разглобяването затова поправихне старата.
            -------------------------------
            ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
            ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• Здравейте, вчера свалих предните тонколони на моята 146-ца, бяха си оригиналните. Можете ли евентуално да ми кажете кое е + и кое - (минус), на кабелите или клемите. Имам оригинални от голф 3 , в идеално състояние и ще слагам тях, там също обаче няма посока..

Comment

• Не ми е ясно защо е необходима подобна интервенция. Електрическият поляритет в случая няма значение, важен е акустичният. В смисъл - въртите клемите до постигане на максимални ниски. Малко "пипкава" работа, но след като сменяте оригиналните говорители - неизбежна. Това в случай че "гоним" добър звук. Ако не - както и да ги вържете, все тая.
                За колегите с говорители, чийто еластично окакване е "изгнило" - продава се 7" "гофрета", която с малко усърдие и упоритост прави говорителите "нови".

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                  Не ми е ясно защо е необходима подобна интервенция. Електрическият поляритет в случая няма значение, важен е акустичният. В смисъл - въртите клемите до постигане на максимални ниски. Малко "пипкава" работа, но след като сменяте оригиналните говорители - неизбежна. Това в случай че "гоним" добър звук. Ако не - както и да ги вържете, все тая.
                  За колегите с говорители, чийто еластично окакване е "изгнило" - продава се 7" "гофрета", която с малко усърдие и упоритост прави говорителите "нови".
                  еластично окакване?какво имате предвид и може ли снимка на тази гофрета?

Comment

• Имам предвид меката връзка м/у мембраната и корпусът на високоговорителят. Те са 2, едната при малкият диаметър на конусът, другата при големият. Тая при големият в нашият случай е проблемна, разпада се и говорителят започва да "дрънчи" и няма ниски. Продават ги обаче като резервни части, Във Варна ги има в бившият магазин "Електрон"(до джамията в центъра). Снимка......не ми мина през ума да правя. Мога да снимам възстановен говорител евентуално, ама....

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                      Имам предвид меката връзка м/у мембраната и корпусът на високоговорителят. Те са 2, едната при малкият диаметър на конусът, другата при големият. Тая при големият в нашият случай е проблемна, разпада се и говорителят започва да "дрънчи" и няма ниски. Продават ги обаче като резервни части, Във Варна ги има в бившият магазин "Електрон"(до джамията в центъра). Снимка......не ми мина през ума да правя. Мога да снимам възстановен говорител евентуално, ама....
                      Не,не, няма нужда.Обяснихте подробно и се изясни всичко. При мен засега всичко е здраво и имам ниски и нищо не дрънчи, но да се има предвид все пак..

Comment

• Колеги, някой знае ли къде се намират електронните блокове на ЕГР и СРС на алфа 146 ТД?

Comment

• Привет колеги! Имам един бърз въпрос - декоративните пластмасови прагове за 145 и за 146 с еднаква дължина и присъединяване ли са?
                          Last edited by bobi1997; d.m.y г., 16:12.

Comment

• Логично е всичко да е еднакво и на 99% съм сигурен, че е така.
                            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Мисълта ми беше, че поне нали са различни от страничните огледала назад и дали няма някаква разлика...но ти си вторият човек, който ми казва, че са еднаква така, че явно са...

Comment

• търся тръбичка за антифриз.тази,която се закрепва за колектора.спешно,ако някой знае моргa в Бургас, или алфа тс на части 2.0 cf1

Comment

Working...
                                X